DTbubbelsWat zijn familieopstellingen?

Bert Hellinger is de grondlegger van Systemisch Werk. Binnen deze methodiek gaat men er van uit dat iedereen recht heeft op een eigen plek in een groter geheel. Door middel van opstellingen wordt onderzocht wat de belemmeringen zijn die iemand verhinderen zijn of haar plek in te nemen. Door het ‘probleem’in een fysieke, haast theatrale, vorm neer te zetten kan zichtbaar worden waar de knelpunten zitten. Door verschuivingen, verplaatsingen of rituele handelingen worden vastgelopen patronen weer in beweging gebracht. De opzet van een opstelling is om obstakels en blokkades te verwijderen zodat de levensenergie weer door de oorspronkelijke bedding stromen kan.

In een opstelling komen ongeziene en ongenoemde elementen weer in beeld. Wat onzichtbaar was, wordt weer zichtbaar,  wat vaag was wordt weer concreet en wat verborgen was wordt weer helder. Daardoor wordt duidelijk  waar je nou werkelijk mee worstelt, waar je nou eigenlijk tegenaan loopt of steeds weer over struikelt. De belangrijkste opbrengst is inzicht door ervaring. Zowel voor de thema-inbrenger als voor de representanten. De ervaring leert dat deelnemers die als representant iets of iemand vertegenwoordigen vaak ook inzicht krijgen over de dynamiek van hun eigen thema.

Duidelijk wordt welke stappen er nog gezet moeten worden. Vaak is het fysiek ervaren van wat er werkelijk aan de hand is al genoeg om tot een ‘oplossing’van het ‘probleem’ te komen.

Opstellingen zijn geen wondermiddel. Ze zijn wel een wonderlijke manier die tot concrete oplossingen leiden.

Hoe werkt het in de praktijk?

Deelnemers van de workshop bestaan uit mensen die een thema inbrengen en uit representanten. Zij worden door de inbrengers uitgenodigd om in een opstelling iets of iemand uit het systeem van de inbrenger te vertegenwoordigen. Als representant hoef je niets anders te doen dan een ontspannen houding van dienstbaarheid in te nemen. De begeleider bevraagt de representanten naar hun ervaringen en bevindingen. Naar aanleiding daarvan kan de begeleider een interventie plegen en iets aan of in de opstelling wijzigen. Meestal volgt daarom weer een bevragingsronde.

Wie begeleidt deze workshop?

De workshop wordt geleid door Julien Boekhoudt. Hij werd o.a. door Bouke de Boer, Marieke Soutberg, Johannes Schmidt, Marc-Jan Hollenberg en Bert Hellinger zelf onderwezen in familie-, organisatie- en structuuropstellingen.

Daarnaast heeft hij een opleiding in energiewerk (reading en healing) voltooid. Zijn wortels liggen in het theater, in 1990 studeerde hij af als regisseur en speldocent aan de Hogeschool der Kunsten te Amsterdam. Hij is werkzaam bij Resonance als docent in de Readingopleiding en Toegepaste Healing Training.

Hij werkt vanuit de overtuiging dat als een mens liefdevol met zichzelf in contact kan treden, het universum ook liefdevol in contact met hem of haar kan zijn. Voor hem gaan opstellingen over uitreiken naar jezelf, elkaar en de wereld. 

Algemene informatie

Data: >>>zie agenda De workshop is een hele dag van 10 tot 18 uur.

De ervaring leert dat op een dag doorgaans vier opstellingen gepleegd kunnen worden. Wil je een thema inbrengen dan kan je dat bij inschrijving opgeven. Hierbij geldt wie het eerst komt, het eerst maalt. Wil je alleen als representant meedoen, geef dat dan ook aan bij de inschrijving.

Kosten: € 95 vraag/thema inbrengen (max. 4 op een dag); € 35 voor representanten. Max. 14 personen.
Je inschrijving is pas definitief is als we je betaling hebben ontvangen. Inschrijven kan hier: https://www.resonance.nl/inschrijving

Voor koffie en thee wordt gezorgd, neem iets mee voor de lunch. Er zijn ook diverse winkels in de buurt of horeca gelegenheden waar je even heen kunt. Het is prettig om voor die dag gemakkelijk zittende kleding te dragen.  

Heb je vragen of wil je liever eerst contact opnemen. Bel of mail gerust.
>>>contact