Wil je eerst meer info over readen lees dan: Wat is readen

Readingopleiding 

De Readingopleiding is een samenwerkingsverband van ervaren docenten die een opleiding tot (aura-)reader aanbieden die zowel beroepsmatig of als aanvullende techniek ingezet kan worden. Een goede reader vraagt om een grote mate van zelfinzicht en professionaliteit om de intuïtieve waarnemingen zo zuiver mogelijk te interpreteren en verwoorden. Tijdens de opleiding wordt er speciaal aandacht geschonken aan jouw ontwikkeling als reader en je persoonlijke proces. Leren readen vraagt om  inzet, commitment en de bereidheid om dit traject aan te gaan.

een reading is

De opleiding bestaat uit themalessen en begeleide praktijklessen. Duur van de opleiding is 1 jaar en start na de zomer. De meeste lessen worden live gegeven maar er wordt ook gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving en leer je om online readings te geven. Naast de opleiding wordt er van je verwacht dat je aan minimaal 4 intervisie bijeenkomsten deelneemt.

Aan het begin van de opleiding krijg je een mentor toegewezen voor extra begeleiding. Tevens krijg je eenmalig een persoonlijke leersessie met een docent. De opleiding wordt na toetsing en eindverslag afgerond met een certificaat op Practitioner level. 

Na de Practitioner level kun je je reading vaardigheden uitbreiden met masterclasses en/of extra praktijklessen om door te groeien naar de Master Practitioner level of om je reading vaardigheden op peil te houden.

Fase 1: Foundation 

In deze voorbereidende fase leer je de basistechnieken van het readen binnen je eigen groep. Als goede reader beschik je over een goed inzicht in je eigen functioneren, (mogelijke) valkuilen en blokkades en hoe je deze, met behulp van zelf-healing technieken, uit kunt werken. Je maakt gebruik van de technieken die je hebt geleerd in de Basiscursus Intuïtieve ontwikkeling. Je leert om je eigen ruimte en interpretatie te beheren. Je kennis van en ervaring met de chakra's wordt verder uitgewerkt teneinde de reading meer verdieping te geven. De laatste dag van deze fase wordt afgesloten met een informele middag waarin aan gasten korte readings worden gegeven.

 • Tijdsduur 1e fase: 5 maanden. 10 hele (zon-)dagen ca. 1x per 2 weken
 • Alle lessen en het beoefenen van het readen binnen je eigen groep
 • Voorbereiding, opbouw en afronding van een reading
 • Gronding, veiligheid en eigen ruimte innemen
 • Contact maken met het informatieveld van de readee(=afstemming)
 • Werken met een readingformat en readingonderdelen
 • Chakra’s en auralagen - theorie en oefeningen
 • Energetische verbindingen, Supreme Being en Oorspronkelijke essentie energie
 • Omgaan met diverse interne en externe beïnvloedingsfactoren (programmatie, overdracht, matchen, overtuigingen etc.)
 • Verhogen van je neutraliteit als reader

Fase 2: Practice

In deze fase ga je wekelijks tijdens praktijklessen onder supervisie mensen van buiten de opleiding met mede-studenten readen. Daarnaast krijg je 10 themalessen met lesstof voor je persoonlijke ontwikkeling en thema's voor het uitbreiden van je reading vaardigheden. Deze thema- en praktijklessen heb je samen met andere readingstudenten.

 • Tijdsduur: 5-6 maanden Themales op zondagochtend ca. 1x per 2 weken
 • 25 praktijklessen onder supervisie (w.o. 3 readings online en 1 proef solo reading) 
 • 1 persoonlijke leersessie
 • Themalessen o.a. Innerlijk kind, Voorouders en familieprogrammatie, Vorige levens, Akasha, Relaties, Zelfvertrouwen en autoriteit, Potentie en kwaliteiten, readen van een vraag, Integratielessen
 • Tegen het einde van de praktijklessen doe je een proef solo reading (d.w.z. alleen) onder supervisie. Indien deze met goed gevolg wordt afgelegd doe je op eigen gelegenheid 2 solo readings met verslag.
 • Je rond de opleiding af met een reflectieverslag over je ontwikkeling tijdens de opleiding. 

Intervisie

Tijdens de opleiding heb je minimaal 4 intervisiebijeenkomsten met je mede-groepsgenoten om extra te oefenen of om persoonlijke processen te bespreken. Hierbij maak je gebruik van de intervisieopdrachten in de digitale leeromgeving. Meer intervisie wordt aanbevolen maar mag naar eigen inzicht en behoefte ingevuld worden.

Persoonlijke leersessie

Tijdens deze sessie met een docent wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces, jouw leerthema's en je ontwikkeling als reader. Daarnaast krijg je aan het begin van de opleiding een mentor toegewezen. Dit is meestal een oud-student (van de reading- c.q. coachingsopleiding) die het traject aan den lijve heeft ondervonden en weet waar je tegenaan kunt lopen.

Toelatingsvoorwaarden

 • Basiscursus intuïtieve ontwikkeling aangevuld met het Persoonlijk Groei Traject of een vergelijkbare opleiding elders
 • In een toelatingsgesprek wordt er gekeken naar je motivatie, kennis van je energiehuishouding, stabiliteit en je bereidheid om het persoonlijke veranderingsproces aan te gaan. 
 • Een keer een praktijkles ervaren (als readee) wordt ten zeerste aangeraden om een idee te krijgen van de opleiding.

Studiebelasting

 • Thema- en praktijklessen in totaal 55 dagdelen. Je mag niet meer dan 2 themalessen en 2 praktijklessen missen (inhalen is vaak wel mogelijk)
 • Intervisie (minmaal 4) en en 1 leersessie
 • Reflectieverslagen en studie ca. 1-2 uur per week. We gebruiken de chakra literatuur van Anodea Judith (zelf aanschaffen) en online lesmateriaal.

Kosten opleiding Practitioner level

De gehele jaaropleiding kost € 3.450,00. Inschrijving € 450,00. Hierna is betaling in 12 maandtermijnen van € 250,00 mogelijk. Na je aanmelding heb je 2 weken bedenktijd maar pas na ontvangst van het inschrijfgeld is je aanmelding definitief. Aanmelden via het inschrijvingsformulier. 

Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende groep begint.

Master Practitioner level

Na de afronding van Practitioner level kun je deelnemen aan diverse masterclasses. Deze zijn bedoeld om je kennis en readingvaardigheden op peil te houden of om nieuwe readingthema's te leren. Na het volgen van voldoende masterslasses (ter beoordeling van Resonance) kan je certificaat worden omgezet naar Master Practitioner level.

Wat is Readen?

Readen of intuïtief waarnemen is geen gave maar een vermogen dat in elk mens aanwezig is.

Readen is een manier van bewust "intuïtief" energie(patronen) waarnemen. Tijdens de opleiding leer je om deze informatie op een zuivere manier te interpreteren. Om neutraal te leren waarnemen is het noodzakelijk om je steeds meer bewust te worden van je oordelen, valkuilen, verwachtingen, blinde vlekken en innerlijke overtuigingen.

Het verschil tussen “invulling” en helder waarnemen is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Naast het leren van het readen wordt er daarom ook intensief aandacht besteed aan je persoonlijke proces. Readen verbreedt je horizon, verhoogt je bewustzijn en geeft een grote mate van inzicht in jezelf en een ander. Beroepsmatig is de opleiding zeer geschikt voor iedereen die in het werk mensen begeleidt (coaches, counselors, therapeuten, teamleiders, hulpverleners etc.). Readen wordt steeds meer ingezet als een effectieve tool om tot de essentie door te dringen van kwesties of thema’s van cliënten. 

Er zijn diverse reading vormen Uitgebreidere informatie lees je bij de reading sessies.

 

Inschrijvingsformulier
Vul onderstaand formulier in om je aan te melden.