Personal Coaching

turn your wounds

"Trust that the universe is working FOR you and WITH you"
Sanaya Roman

Gedurende je leven kom je wel eens in situaties of fases terecht waar je zelf niet goed uit komt. Je hebt dan de behoefte aan iemand die je op een persoonlijke manier weer met je neus in de goede richting zet. Iemand die weer ruimte schept in de chaos zodat je weer kunt overzien wat belangrijk voor je is, waar je energie van krijgt en hoe je je kracht en vaardigheden kunt aanwenden om weer beweging in je leven te krijgen. Voor persoonlijke begeleiding zijn er bij Resonance verschillende mogelijkheden.
Je kunt denken aan persoonlijke sessies zoals een Reading of Healing. Wil je je intuïtie meer ontwikkelen dan kan dit ook op individuele basis. Heb je echter een specifieke vraag of kwestie die je uit wilt werken dan kan een Personal Coachingstraject wat voor jou zijn.

Waarom personal coaching?

Personal coaching kan heel helpend zijn om je ‘probleem’ te verkennen en te zoeken naar manieren om het op te lossen. Belangrijk bij het coachen is het uitgangspunt dat de cliënt echt een hulpvraag heeft en bereid is om het proces aan te gaan om hiernaar te kijken en er wat aan te doen. Het gaat er in wezen om dat je je verantwoordelijkheid neemt voor wat er speelt en leert wat jouw aandeel hierin is. Een coach is er niet om jouw problemen op te lossen maar om je in de juiste richting te wijzen zodat je zelf het probleem kunt aanpakken. Natuurlijk zijn er allerlei technieken die je hierbij kunnen helpen. Bij Resonance ligt uiteraard de nadruk op bewustwording. Wanneer je jezelf beter begrijpt en van waaruit jij handelt, wat je te leren hebt en hoe je dit mogelijkerwijs kunt veranderen dan heb je al een ander perspectief op jouw probleem of situatie. Intuïtief coachen is het uitgangspunt van Resonance aangevuld met diverse coachingstechnieken om het e.e.a. aan te pakken.

Personal coaching is letterlijk persoonlijk. Het is daarom heel belangrijk dat jij als cliënt vertrouwen hebt in je coach. Je moet een klik hebben met je coach en een gevoel van veiligheid. Een kennismakingsgesprek is voor beide partijen zowel verstandig als prettig. Bij Resonance is een kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend en kosteloos. En soms is een uitgebreid telefoongesprek ook al voldoende!

Coachingstraject

Afhankelijk van je vraag kijken we eerst naar de kern of aard van het probleem of de situatie in kwestie. Bij Resonance betekent dit dat we eerst met behulp van een reading gaan kijken waar het nu echt om gaat en niet wat jij denkt dat er aan de hand is. Op deze manier kunnen we beter onderscheid maken tussen oorzaak en gevolg. Deze zijn soms dermate verstrengeld dat het niet meer duidelijk is wat nu echt het probleem is dat er aan ten grondslag ligt.
Na de reading gaan we bepalen wat jij nodig hebt en maken hiervoor een plan. Er is geen standaard protocol want de problemen zijn zo divers als dat er mensen zijn. Het aantal sessies kan variëren van een éénmalige sessie tot een traject van bijv. 6 sessies. En zelfs in dit stadium kan het zijn dat we besluiten dat je beter elders aan de slag moet omdat er een specifieke behandelmethode vereist is. Hier kunnen we natuurlijk wel adviseren.
Nadat we een plan hebben opgesteld gaan we beginnen. Soms is je situatie zo complex, de stress zo groot dat het raadzaam is om eerst je lichaam en geest tot ontspanning te brengen. Dit helpt je om beter te kunnen overzien en om de aangereikte technieken beter te kunnen benutten. We maken gebruik van o.a. cognitieve therapie oefeningen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, mindfulness, voice dialogue, release technieken (o.a. Sedona methode), visualisatie en licht emotioneel lichaamswerk.
Uitgaande van jouw kracht en mogelijkheden is het uitgangspunt dat je zelf verantwoordelijk bent voor je ontwikkeling. Resonance heeft de rol van verkeersregelaar, je krijgt de juiste richting aangewezen maar uiteindelijk ligt het aan jou om het aangebodene ook echt op te pakken en te integreren. Wil je echt wat veranderen in je leven, dan ben je hier aan het goede adres!

>>>Contactpagina