Chakra healing Chakra balancing

Flower Healing Om te vertellen wat een chakra healing inhoudt is het eerst van belang om uit te leggen wat chakra’s zijn.

Wat zijn chakra's?

Ieder mens bestaat uit/ is één groot dynamisch energieveld. In dit veld bevinden zich vele zeer fijne energiekanalen. Op de kruispunten van deze energiekanalen bevinden zich energiecentra die chakra’s worden genoemd. Het woord chakra betekent wiel of rad en komt uit het Sanskriet. Je kunt het je voorstellen als een draaikolk-achtig veld van energie. Deze draaikolk wekt zuigkracht op waardoor energie of informatie wordt aangetrokken. In de chakra’s wordt deze energie getransformeerd in meer specifieke energieën, die ieder van invloed zijn op het functioneren op fysiek, psychisch, mentaal en spiritueel niveau. In een chakra wordt dus energie opgenomen en afgegeven. Een chakra functioneert niet geïsoleerd en elke verandering is weer van invloed op een andere chakra en het gehele systeem.

We kunnen 7 hoofdchakra’s onderscheiden die zich langs de wervelkolom bevinden van je stuitje tot aan je kruin. Elk chakra heeft een specifiek aandachtsgebied.

  • eerste chakra: fundament; veiligheid, zelfvertrouwen, gronding, vitaliteit
  • tweede chakra: gevoelens, emoties, levensvreugde, sexualiteit
  • derde chakra: kracht, wilskracht, identiteit
  • vierde chakra: (eigen-)liefde; zelfwaardering, geven en ontvangen, compassie en vergeving
  • vijfde chakra: communicatie en expressie
  • zesde chakra: overzicht, helder –zien, intuïtie
  • zevende chakra: innerlijk weten, autoriteit, weten wie je bent

Wat is een healing?

Een healing kun je beschouwen als een grote schoonmaakbeurt van je hele energie systeem. Het heft bepaalde blokkades op waardoor je beter je eigen "levenskracht" kan laten stromen. Een goede doorstroming helpt je beter in verbinding te zijn met je omgeving maar ook met jezelf. Het ondersteunt daarom ook je persoonlijke groei. Bij een healing wordt er door de healer op intuïtief niveau contact gemaakt met jouw energie. Er wordt gekeken waar mogelijke blokkades zitten of waar het niet goed doorstroomt. Het systeem wordt geholpen zichzelf weer te regenereren door blokkades weg te halen. Het is enigszins vergelijkbaar met een acupunctuur behandeling waarbij verstoringen in de energiestroom worden verholpen maar dan zonder de naalden! Het loslaten van "oude" energie geeft over het algemeen een gevoel van ontspanning en rust. Een healing wordt meestal zittend gedaan en wordt soms als afsluiting van een reading gegeven als dat nodig is.

Chakra balancing

Een chakra healing kan ook in de vorm van een Chakra Balancing. Dit is een meer uitgebreide vorm van healing waarbij elk chakra een aparte healing krijgt. Doordat de energie in je lichaam vrijer kan stromen vindt er ten eerste totale ontspanning plaats. Hierdoor ben je beter in staat om te voelen en gebeurtenissen/situaties beter te integreren. Deze healing geschiedt liggend op de buik en gaat met een lichte aanraking aan de achterkant van het lichaam en hoofd gepaard.

Chakra Healings en Balancing worden door verschillende docenten of afgestudeerde Readers/Healers van Resonance verzorgd. Neem contact op met ons voor een Healing.
 

>>>Contactpagina