Inspiratie

INTERESSANTE LINKS

lotusflower Life & Mindstyle site (boeken-kaarten-cd's-DVD's)
www.boekenstand.nl

Over kwetsbaarheid
http://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability

 

Mindfulness met Jon Kabat-Zinn
https://www.youtube.com/watch?v=3nwwKbM_vJc

BOEKEN

De genoemde boeken zijn een persoonlijke keuze maar worden o.a. als bronnen gebruikt in de cursussen.

  • Chakra werkboek van Anodea Judith - Het chakrasysteem als sleutel tot kennis en geestelijke groei
  • Kracht door bewustwording van Sanaya Roman - Een handleiding voor gevoelige mensen
  • De Zielenreis van Michael Newton - Het bestaan tussen de levens in
  • Yoga & Chakra's van Klaas-Jan van Velzen - Harmonie in aandacht en energie

 

LOCATIES

damanhur9Damanhur is een spirituele gemeenschap gevestigd aan de voet van de Italiaanse Alpen, ten noorden van Turijn. Opgericht in de begin jaren ´70 door een kleine groep visionaire individuen die droomden van een samenleving gebaseerd op optimisme en het geloof dat de mensen meesters van hun eigen lot zijn. Al meer dan 30 jaar worden mystici, kunstenaars, filosofen en wetenschappers aangetrokken tot deze unieke plaats en gezamenlijk hebben ze een wonderbaarlijke synthese van muziek, dans, kunstfilosofie, economie, sociale organisatie en spiritualiteit gecreëerd.
De mensen in Damanhur hebben een unieke manier van leven die kunst, wetenschap, spiritualiteit en het dagelijkse leven op een bijzondere wijze combineert. Een onderdeel van hun filosofie is dat het leven een spel is dat leidt tot meer vreugde, schoonheid en harmonie. Bezoekers zijn er meer dan welkom en voor hen is er een breed aanbod van workshops, kennis, talenten en inspiratie.

Damanhur staat bekend om de “Temple of Humankind”. Deze tempel wordt beschouwd als het achtste wereldwonder en is uitgehouwen uit een berg dat bestaat uit een zeldzaam mineraal. Het is een indrukwekkend kunstwerk, een driedimensionaal boek. Op deze plaats komen vier synchronische lijnen bij elkaar en daarom is het een van de meest krachtige en lichte plaatsen ter wereld.

www.damanhur.com