Mededeling: de komende tijd worden er geen Lu Jong lessen gegeven

 

  

Lu Jong Amsterdam Tibetaanse healing yogaLU JONG is een eeuwenoude Tibetaanse methode uit de Tantrayana en Bön tradities. Het is een reeks bewegingen die ontwikkeld werden voor zelfheling. Deze eenvoudige maar krachtige oefenningen heffen blokkades op, zowel fysiek, mentaal als energetisch. Op deze manier kunnen wij doeltreffend ziekte aanpakken, onze negatieve emoties transformeren en ons energieniveau verhogen. LU JONG is geworteld in de Tibetaanse Geneeskunde. Door een combinatie van vorm, beweging en ritmische ademhaling verzorgen we op een zachte manier de wervelkolom en openen subtiele lichaamskanalen. Dit brengt balans en harmonie in de lichaamssystemen. 

Kom een keer gratis een proefles meedoen!

 

LU JONG (Lu = lichaam; jong = transformatie) is een eeuwenoude Tibetaanse helende yoga-vorm afkomstig uit de Boeddhistische Tantrayana en Bön Tradities.

Het is een reeks van eenvoudige maar krachtig doorwerkende bewegingen die het zelfgenezende vermogen activeert. Lu Jong is geworteld in de Tibetaanse geneeskunde en gebaseerd op het in balans brengen van de 5 elementen t.w. ruimte, aarde, water, lucht (wind) en vuur.

Door de combinatie van vorm, beweging en het gebruik maken van Lu Jong  Fritzi Ponseademhalingstechnieken opent Lu Jong geleidelijk aan de lichaamskanalen. Zo lossen blokkades op en kan energie weer op de juiste wijze doorstromen. Hierdoor wordt ons energieniveau en weerstand verhoogd en worden we bevrijd van negatieve emoties. Lu Jong werkt door op fysiek, mentaal, emotioneel en psychisch niveau.

De basis van de Lu Jong oefeningen is de 5 elementen die vervolgens in de lessen worden uitgebreid met verschillende series van oefeningen, bijv. van de 5 vitale organen, 5 lichaamsdelen of 6 specifieke condities. De oefeningen zijn op elkaar afgestemd en worden langzaam opgebouwd.

Er wordt voorzichtig gewerkt met het strekken van de ruggengraat omdat daar veel kanalen door en langslopen. (denk aan het centrale chakra kanaal!) Toch zijn de oefeningen geschikt voor alle leeftijden, ook als je minder tot fysieke inspanning in staat bent.

Het doen van de 5 elementen en de ademhalingstechnieken is ook zeer geschikt als voorbereiding van meditatie, het lichaam wordt dan als het ware klaargemaakt om in de ontspanning te gaan en gefocust te blijven. "Holding the breath is controlling the mind!

Lu Jong Sanne Rietvelt

LU JONG lessen in de studio van Resonance.

Lestijden:

Maandag van 19.30 tot 20.45 

Meld je aan voor een gratis proefles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kijk ook op Facebook LU JONG AMSTERDAM voor de laatste nieuwtjes over Lu Jong mogelijkheden in Amsterdam.

 

En dit zijn de docenten: Sanne Rietvelt en Fritzi Ponse!

 

Lu Jong docenten